Parikan atau kidungan adalah salah satu bagian dalam kesenian tradisional ludruk. Dalam Bahasa Indonesia, parikan dikenal dengan pantun.

Isi dari parikan berbagai macam, namun umumnya digunakan sebagai bahan merayu dan candaan yang sifatnya menghibur.

Agar lebih jelas, berikut adalah beberapa parikan jowo:

Sambel trasi wadahe besek.
Awake seksi irunge pesek.

Sepet sepet, sawone mentah.
Diempet empet selak ora betah.

Ono kodok ketatap koco,
Yen wes mbadok lali karo konco.

Tawon ngentup siseh gulu,
Pejabat korup ojo ditiru.

Kembang Suket Mekare Sore
Ndasku Mumet MikirnE Kowe

sambel trasi sambel terong,
awake seksi bathuke nonong.

gulo jowo gulo batu,
aku kangen koe cah ayu.

Iwak teri dipangan lele,
Bengi iki aku kangen kowe.

Pring gading jiblok gapuk
Ojo njengking ndak ditubruk

Tuku sate lodeh, dipangan karo tempe akeh
Pede yo oleh, nanging yo ojo karo ndobleh

Nomes kates
Dibumbuni mrico
Awan mbengi mbrebes
Seng di enteni ra kroso…

Marot klopo marot telo,
Arep digawe lemet,
Seng di kangeni ra kroso-kroso,
Ko rasane atiku kepenyet-penyet…

Jenang abang
Di wei tonggo
Awak mriang
Seng dikangeni ra teko.

Udan e ngrecih
Langit e peteng
Kroso sedih
Ra mok telpon rong rendeng.

Banyu adem
Diwadai cingker
Kangen nganti mendem
Seng dikangeni ra miker.

Danau jeru laut yo jeru
Pesti akeh iwak lele
Awak kuru kurang turu
Tibae mikerne koe.

Klambi biru
Bolong lengene
Raiso turu
Bengong eleng koe.

Pasar wage pasar legi
Akeh wong bakol kaen
Sugeh riyadi Idul Fitri
Lepate nipon laer lan baten.

Marot klopo
Go nglodeh waloh
Rasane tersikso
Tekamu mok nek butoh.

Miri tambah mrico
Di ulek dadi siji
Ati tambah nlongso
Seng dicelok moh nyauri.

Isuk-isuk grimes
Srengengene kemulan pedot
Ati remuk moto nanges
Seng di jak rabi malah mrengot.

Godong waru
Go bungkus jae
Ra turu-turu
Miker koe.

Musem panas
Segorone cedtek
Wes ikhlas
Mergo sabarku entek.

Kembang melati
Mekrok mok papat
Koe nandi
Ngabari kok ra sempat

Kembang mawar
Sedompol songo
Opo aku kurang sabar
Ko koe iso tego.

Panas-panas mangan onde-onde
Ngombe ne segelas es
Maaaaaaaasss aku kangen koe
Mripatku ra iso ngempet mbrebes.

Sayor waloh
Masake pas suboh-suboh
Atiku perih-perih aboh
Seng ta enteni wolong taon tibae mok ngejak selingkoh.

Enek tabeb enak kiyai
Biasane iso nambani loro
Jane isek urep opo wes mati
Ko di enteni ora moro-moro.

Godok telo
Di ge ngancani kopi
Mbrebes pirang2 dino
Kangen ra mok tambani

Iwak kali
Go lawoh sego
Penak rabi
Seng ra gelem doso.

Awan-awan
Ngemil krupok mlinjo
Ngenteni sampean
Nganti mok bojo..

Botok lamtoro
Kulupe godong kates
Kangen ki loro
Awan mbengi mbrebes…

Direwangi buroh
Ge nyukupi butoh
Ati wes kependem iloh
Seng dikangeni etok-etok ga weroh.

Peyek dele
Di bumbuni mrico
Aku kangen koe
Ko bengi moro o yo.

Duit saitik disimpen
Wes akeh ge tuku
Nylekit rasane kangen
Marine nek dadi bojomu.

Baca juga: Kumpulan Pantun Gombal untuk Merayu Gebetan

Duit saitik disimpen
Wes akeh ge tuku
Nylekit rasane kangen
Marine nek dadi bojomu.

Kates mateng
Di belah limo
Kangen wes ngendeng
Koe ra moro…

Godong jagong
Dipangan sapi
Atiku mendung
Ora mok parani…

Kates telu
Dipangan manok sriti
Mbrebes terus mripatku
Janji marai ra mok tepati.

Iwak ati waleh
Ganti rempelo
Atiku remuk dadi akeh
Koe ta enteni ra teko

Pitik jago ra duwe cucuk
Golek bojo kok mung modhal manuk 

Entut mambu marahi ribut
Kadung mlebu nanggung yen arep ndudud

Budal ngetan tuku klopo, ora lali tuku uyah
Golek bojo sing iso dijak urip soro, sakwayah2 iso dikon tandur nag sawah

Jajan sekoteng no prapatan karang ayu
Opo artine gantheng nek ora payu-payu

Walang kekek nemplok neng pager
Lanangan tuek kok diuber-uber

Suwe ora jamu, jamu godhong suket
Suwe ora nyawang rupamu, nyawang pisan malah mumet

Klambi biru nang nduwur klasa
Yen bapak ibumu ra setuju, aku isa apa?

Ono badak ditumpak’i lowo
Ilatku cendak tapi manukku dowo

Wajik klethik gulo jowo
Yen ra kuat ojo ngoyo